9 липня під час позачергової сесії Центрально-Міської райради депутати одноголосно затвердили нову схему транзитного руху вантажівок:


у напрямку міста Кропивницького за маршрутом руху: вул. Кобилянського — вул. Толстого — вул. Туполєва — вул. Купріна;

у напрямку міста Миколаєва за маршрутом руху: вул. Кобилянського — вул. Толстого — вул. Туполєва — вул. Окружна — вул. Ньютона — вул. Гете — вул. Миколаївське шосе;

у напрямку міст Дніпра, Запоріжжя за маршрутами руху: з міста Миколаєва — ж/м Всебратське — вул. Піхотинська — вул. Старовокзальна — вул. Кобилянського; з міста Кропивницького — вул. Купріна — вул. Окружна — вул. Ньютона — вул. Гете — вул. Миколаївське шосе — ж/м Всебратське — вул. Піхотинська — вул. Старовокзальна — вул. Кобилянського.


Як видно, по вулицях Піхотинській і Старовокзальній вантажівки рухатимуться лише згори вниз, тобто в один бік. Також на цій ділянці буде встановлено додаткове контрольне обладнання для фіксації порушень, нанесено розмітку та встановлено велику кількість дорожніх знаків.


Депутатка Нуне Волкова переконана, що прийняте рішення є оптимальним: «Ми виходили з наших реальних можливостей. Зараз це єдине оптимальне рішення. Воно далеке від ідеалу, та інших на сьогодні я не бачу. Завдяки запропонованій схемі руху буде зменшене навантаження на дорожнє покриття удвічі, усувається проблема заторів. Знаки та розмітка посилять безпеку на дорозі. Упровадження нової схеми руху обійдеться району в 735,458 тисяч грн.


На цьому ми не ставимо крапку. Люди не повинні страждати і жити в будинках, повз вікна яких несуться фури. Ідею побудови об’їзної дороги будемо просувати й надалі. Але треба чітко розуміти, що це довгостроковий проєкт, розрахований на реалізацію впродовж 5–10 років. Утілення його потребує залучення великих коштів і підтримки з боку держави. А поки омріяну дорогу збудують, ми зобов’язані мінімізувати небезпеки, шкідливий вплив вантажівок на жителів приватного сектора».

Щоб питання, яке піднімали мешканці Піхотинської та Старовокзальної упродовж 10 років, нарешті зрушило з місця, доклав багато зусиль Денис Колосовський.