Партія «Сила Людей» представилася Кривому Рогу

Осінь у місті набирає кольорів та стиглої сили. 23 вересня 2015 року партія «Сила Людей» у добре знайомому кінотеатрі «Олімп» презентувала себе Кривому Рогу. Після сходження на олімпійські вершини звичайного робочого дня, люди поспішали сюди, щоб дивитися документальне кіно про своє майбутнє.

Те, чого гості презентації політичної партії чекали зранку – це, власне, зустріч із друзями, це вечірня кава з колегами, це знайомство з новими людьми, які вітаються до тебе з щирою усмішкою. І простягають назустріч дружню руку – з відкритою долонею. Так народжується сила довіри.

Після вітань із справжніми однодумцями, які тут і зараз мешкають поруч з тобою, навіть звичайна політична презентація не має жодних шансів набути прісного пафосу. Люди щільно наповнюють собою і кавовим ароматом залу, де за мить почують, як тривала розбудова партійної структури, у чому полягають принципи нової української партії, хто саме цим займається в Кривому Розі і готовий брати на себе відповідальність за зміну іржавої фригідної системи муніципального управління.

Бути сильнішим-05

Раптом у цій самій залі чутно гімн України, який акапелла розпочинає молодий упевнений голос. Люди підводяться, стають плечем до плеча і приєднуються єдиним стриманим альтом, який є напрочуд гармонійним. Цієї миті мені вперше стало зрозуміло, що ми порозуміємося. Кращого виконання я в місті не чула: без крику, без маніпуляції. Чесно.

Без величезних бюджетів, гречки та білбордів партія «Сила Людей» зібрала близько п’яти сотень криворіжців разом. Саме так колись, у листопаді 2013-го, Facebook зібрав Майдан…

Програмні засади партії мають три простих пріоритети.

 

ПРОЗОРІСТЬ. Засіб проти бюрократії та корупції.

Юлій МОРОЗОВ, керівник виборчої кампанії партії «Сила Людей» у Кривому Розі:

«Ви думаєте, що політика – брудна? У мене відповідь дуже проста: ми в політику не йдемо (сміх та оплески в залі). Міське самоврядування – це не політика. Міська рада, районні у місті ради не вирішують глобальні політичні питання – контрактної армії, НАТО, другої державної мови та гей-шлюбів. Міська рада має займатися виключно тим, щоб Кривий Ріг ставав більш безпечним, більш комфортним, більш розвиненим містом. Більшість наших кандидатів уже зараз концентрують зусилля саме на цьому. І це не тільки громадські діячі, з нами і досвідчені бізнесмени, топ-менеджери великих підприємств, професіонали з питань ЖКГ… Ми йдемо на місцеві вибори, бо розуміємо, що саме так отримаємо вагомий важіль для того, щоб наша діяльність ставала ще більш ефективною, а Кривий Ріг перетворився на місто, яке ми хочемо для своїх дітей. Коли ми говоримо про партію «Сила Людей», то приймаємо на себе зобов’язання про внутрішню демократію, прозорість процесів і фінансування, про полілідерність. Серед лідерів нашої партії достатньо високопрофесійних, якісних, і головне високоморальних людей із спільними цінностями. Ми плануємо продемонструвати найпрозорішу виборчу кампанію з тих, що колись бачив Кривий Ріг».

Бути сильнішим-Морозов-02

 

РОЗВИТОК МОЛОДІ. Інвестиція в майбутнє

97% з 81 кандидата від політичної партії «Сила Людей» у Кривому Розі ніколи не були депутатами. Нові обличчя, новий погляд, нові стандарти. Наймолодшому кандидату – 22 роки, найстаршому – 72. Різні національності, різні професії – від робітників до професорів, від студентів – до засновників підприємств, від громадських діячів – до топ-менеджерів міжнародних компаній. Всі різні, але разом формується спільна сила.

Ось лише кілька портретів кандидатів від партії «Сила Людей» у Кривому Розі.

Юрій НАЗАРЕНКО
– волонтер у дитячих та підліткових проектах, у таборах та міжнародних проектах, співак і культурний менеджер, організатор фестивалю вуличної музики «Наживо», менеджер радіо проекту. Він проміняв Португалію на Кривий Ріг. У свої 22 роки він – наймолодший кандидат від «Сили Людей» до міськради.

Олександр ЩЕРБИНА
– бренд-менеджер великої міжнародної компанії. Відповідальний за просування бренду та цінностей, які поділяє сам: «Якість. Лідерство. Сталий розвиток». Має досвід проведення міжнародних рекламних і іміджевих проектів, які посідали перші позиції в українських рейтингах. Вважає, що країні та місту потрібні якісні менеджери нової генерації.

Ольга ГОНЧАР
– член Ради Об’єднання Відповідальних Громадян, автор, редактор і перекладач книжок, зірка тележурналістики, організатор фестивалю «Руді тексти» та інших значущих культурних подій, мати двох дітей і просто чарівна жінка.

Ігор НЕСІН
– ветеран АТО, нещодавно повернувся з 93-ї бригади танкового батальйону, член Ради громадської спілки «Спільна мета», координує питання допомоги та підтримки демобілізованих вояків АТО в Інгулецькому районі.

Роман КОЗЛОВ
– член Ради Об’єднання Відповідальних Громадян, видавець книжок і співвласник друкарні, доктор філологічних наук, викладач вищого навчального закладу. Один з тих, хто формує культурний простір Кривого Рогу. Працює, живе та займається творчістю під гаслами «Наважся знати» та «Бери й читай». Упорядник програми криворізької міської організації партії «Сила Людей».

Жанна ВЄЛІКОВА
– фармацевт, яка з головою поринула у волонтерський рух. Саме їй одна з найщиріших благодійних спільнот міста – громадська організація «Жіноча сотня» – довірила стати першою Головою організації.

Сергій МОКРЯКОВ
– член Ради Об’єднання Відповідальних Громадян, провідний фахівець сфери IT Південного ГЗК. Справедливість і чесність йому закладено в ДНК. Він перший сказав: «Спитай владу» в однойменній спільноті у Facebook. Раціоналізатор, винахідник, оптимізатор, майже завжди в тіні, але роль його неоціненна.

 

РІВНІ МОЖЛИВОСТІ для життя, розвитку та бізнесу

Партія «Сила Людей» представилася Кривому Рогу

До цієї кандидатки в депутати зал встав після її пронизливої промови. Все, що вона вимагала:

«Дивися на мене, як на рівну. І дай таким, як я, побачити і відчути всіх вас, дай можливість вийти на вулиці і скористатися зручними умовами пересування та активного життя. Адже те, що я бачу, коли лягаю спати і те, чого торкаюсь, прокидаючись – це інвалідний візок»…

Наталя КОТ – за освітою викладач іноземних мов, працювала у спеціалізованій школі №71. Родина Наталі унікальна: і вона, і її чоловік пересуваються на візках, і при цьому не чекають допомоги від держави, а самі забезпечують себе. Більше того – два роки тому Наталя народила здорову дитину, яку вони з чоловіком виховують.

Їх таких – унікальних, ефективних і продуктивних – понад 80 осіб. З них складається список політичної партії «Сила Людей» в Кривому Розі, яка мала честь презентувати себе місту.

Їхні прізвища ви побачите у виборчих бюлетенях. А поки що з новел їхнього життя складається справжнє документальне кіно. Вони поруч, вони не поїхали з міста шукати кращих умов, вони знають ціну відповідальності за свої рішення.

Ми всі із подивом виходимо з політичної зустрічі у кластери міських вулиць. А в повітрі бринить енергія та сила – синергія вільних людей. Сила наших людей.

Я хочу йти з ними. Я хочу бути сильною. Так треба.