Учора в 7 районних у місті радах відбулися перші сесії нової каденції. Ще лічені дні тому в Кривому Розі вирували виборчі битви з жорсткими, а часом і брудними звинуваченнями, а тепер раптом настала ледь не ідилія. Так, майже в усіх радах було висунуто по одному кандидату на посади голів, за яких фактично одностайно проголосували і «Блок Вілкула», і ОПЗЖ, і в переважній більшості ЄС, і ще вчора непримиренні суперники чинної влади зі «Слуги Народу». Більше того, так само одностайно голосували й за заступників голів.

Також фактично в усіх радах наші депутати стали свідками безсоромного порушення регламентів, пакетних голосувань за рішення, які не обговорювалися і не мотивувалися тощо. Але наші спроби протистояти цим порушенням цинічно ігнорувалися новоствореними більшостями.

Усі ці події однозначно вказують на те, що сценарії засідань і «шахматки» призначень були чітко узгоджені напередодні, а всі новообрані депутати були проінструктовані з приводу своїх скромних і безмовних ролей. Тож тепер можемо впевнено констатувати, що ми з вами стаємо свідками «договірняка», який стосується також міської і Криворізької районної рад, і вже за лічені дні ми побачимо його результати. Отже, «Сила Людей» залишається єдиною опозицією до чинної влади, яка представлена в органах місцевого самоврядування Кривого Рогу.

Депутати від Сили Людей Тернівської районної у місті ради

 

Депутати від Сили Людей Покровської районної у місті ради

 

Депутати від Сили Людей Саксаганської районної у місті ради

 

Депутати від Сили Людей Інгулецької районної у місті ради

Не можемо сказати, що нас ця ситуація радує, але ми до неї готові. Переконані, що в Кривому Розі достатньо людей, які розуміють, що відбувається, і готові продовжувати боротьбу за те, щоб одного дня місто дійсно отримало проукраїнську і проєвропейську владу, незалежну від олігархічних кланів. Також ми впевнені: люди, які проголосували за партії, що декларували свою опозиційність до чинної влади, а вже зараз узгоджують з нею свої дії, сформують свої висновки. Ми готові бути представниками цих людей і зробимо все можливе з нашого боку, щоб навіть у цій ситуації в міста лишався шанс на зміни.