Під час засідання комісії з питань законності, правопорядку, депутатської діяльності та етики, свободи слова Світланa Сова виступила за чітке дотримання Положення про постійні комісії. Депутатка вважає, що жодних компромісів із законом не може бути, тим паче в тих, хто стоїть на його захисті.

На відміну від Світлани, голова цієї комісії з питань ЗАКОННОСТІ Євгенія Палій навіть не приховує, що керується принципом «що не заборонене, те дозволене», або «для того і закон, щоб ним крутити».

Цього разу для прийняття рішень під час засідання комісія не мала достатньої кількості присутніх членів, про що завбачливо зауважила пані Євгенія. Прекрасно — закон є закон! Та це суперечило власним інтересам голови комісії, якій «треба звітувати на сесії», і вона запропонувала опитати колег дистанційно за допомогою телефону.

На це фахова юристка, депутатка від «Сили Людей» Світлан Сова відреагувала миттєво: «Пропозиції в Положення можемо вносити, але наразі Положенням не передбачене таке опитування». Тож думку представниці Опоблоку Євгенії Палій члени комісії не підтримали.

Добре, що є депутати, для яких закон, положення, статут — не прості папірці.