Депутат Тернівської райради Костянтин Чухно подав заяву щодо залучення його до розгляду справи при проведенні службового розслідування стосовно посадових осіб виконкому Тернівської районної в місті ради.
Розслідування буде проводитися у зв’язку з винесенням Національним агентством припису про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону голові Тернівської районної в місті ради В. М. Солоду.
Таке рішення про подання заяви депутат прийняв, зваживши на те, що головою комісії з проведення службового розслідування напевне буде призначено заступника голови райради С. І. Кушніра, посадовця з дуже сумнівною репутацією, або незаконно призначену на посаду заступника з питань діяльності виконавчих органів влади І. О. Брилькову.
Що ж відбулося у Тернівському районі? Що змусило Національне агентство приїхати із самого Києва і позапланово перевіряти дотримання вимог Закону України? Костянтин Чухно роз’яснив таке.
Знайшлась людина, спеціаліст І категорії з виявлення корупції, яка не побоялась протистояти корумпованій виконкомівській системі та відмовилась підписувати, тим більше «заднім числом», документи про відсутність факту притягнення до відповідальності за корупційне правопорушення у 2016 році, що є цілковитою брехнею, а також звернулася до національного агентства через тиск на неї з боку керуючої справами виконкому райради М. І. Окунєвої.
Корупційні правопорушення були. Зокрема, у листопаді 2016 р. Тернівський суд притяг до адміністративної відповідальності за корупційні правопорушення голову Тернівської райради В.М. Солода, який забув повідомити про конфлікт інтересів і сам собі призначив премію. Про це старанно звітував на своїх ФБ-сторінках ще в минулому році Костянтин Чухно, за що й піддався залякуванню з боку заступника голови райради С.І. Кушніра – того самого, що ймовірно буде проводити службове розслідування.
Виходить непогана скоромовка: корумповані посадовці проведуть корумповане розслідування щодо корумпованих дій своїх корумпованих колег.
Звертаючись до громади, партієць ставить риторичне запитання: Як ви вважаєте, чи буде службове розслідування відкритим, прозорим, справедливим та демократичним?
Сам представник партії «Сила Людей» дуже сумнівається в цьому. І з огляду на складність ситуації вважає своїм обов’язком долучитися до розслідування, щоб проконтролювати дії нечесних посадовців і не дати корупції далі квітнути на теренах його рідного району та міста.